Изложба на Светлозар Недев - Сън от бъдещето

 Светлозар Недев

Светозар Недев е роден в Стара Загора. Изявява се като художник, фотограф и фотожурналист. Възпитаник е на Националната гимназия по фотография и полиграфия в град София. Завършва във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” специалност „Културология”. В същия университет защитава магистърска степен специалност „Мениджмънт в художествената култура”. Автор е на над 30 самостоятелни и участник в множество общи изложби – живопис и фотография в България и чужбина.
Негови творби са притежание на частни колекционери от България, Русия, Австрия, Швейцария, Дания и др. Основен организатор и куратор на художествения пленер в Мъглиж, на Арт пленера в с. Малка Верея – България. Участник в международни пленери в Македония и Русия. Член на Съюза на българските журналисти, член на Професионалния съюз на художниците Москва – Русия.
Художникът визуализира своите идеи и художествени търсения в платна голям формат Експресивно и елегантно се впуска в лабиринтите на човешката личност и човешките отношения. Всяко произведение провокира зрителя само за себе си с оригинална визия, елегантно постигната с едри мазки и символика от образи , настроения представи.
Светлозар Недев има над 30 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Стара Загора, Варна, Ямбол, Велико Търнова, София, Димитровград, Чирпан и други.
С изложбите си  в Чехия, Турция Русия, Македония той остава силни и впечатляващи спомени за картините си.
Самостоятелните изложби на Светлозар Недев  „Илюзии на Греха”, „Тънка линия”, „Жената, която може и знае защо”, Жената в политиката”, „Космосът на земята”, „Другия поглед”, Пролетно каре – три валета и една дама”, Космическа релация 2”, „Галактически флирт” и много други говорят за неговата ярка индивидуална многопластовост.